Week 13

Deze week ben ik in mijn beeldend onderzoek tot een ontwerp gekomen voor mijn speelbord. In dit beeldend onderzoek ben ik ook nog een aantal interessante inspiratie tegen gekomen. Tussendoor heb ik ook info gewonnen bij bedrijven voor het laten printen van mijn speelbord.


Dilcia Giron

Dilcia Giron is een kunstenaar die zich bezig houdt met mixed media en collages. Dilcia legt haar werk uit: “even though I work with a variety of art techniques, I enjoy working with collages the best. All my original collages are made by the traditional method of cutting and pasting images from fashion and editorial magazines. My intention is to explore new ways of reality, by providing a glimpse into the subconscious mind. Each collage is visual storytelling, in which dreams, myths, bizarre and irrational realities are described. They also can carry a spiritual dimension, the symbols within my artwork are set to awaken associations, thoughts and feelings within the viewer, providing a confrontation with the hidden self.”

Door haar collages en gebruik van mixed media elementen, geeft ze het idee van een andere realiteit. Daarom vind ik haar een interessante kunstenaar als inspiratie voor mijn project.


Heito Magno

Ook de beelden van de Visual artist Heitor Magno zijn een grote inspiratie geweest voor mijn idee. Magno houdt zich bezig met digitale kunst, door portretten te maken en vervolgens de gezichten op de foto te veranderen. Dit doet hij door bijvoorbeeld het gezicht te vervagen of een glitch-effect te gebruiken. Hierdoor wordt de illusie gewekt van een verwrongen werkelijkheid.


Edward Honaker

Edward Honaker is een fotograaf die fotoreeks gemaakt heeft om zijn ervaring met depressie en een angststoornis te verbeelden. Deze foto’s zijn voor mij de doorslag geweest voor mijn idee. Zoals op de foto hieronder te zien is, heeft hij een portretfoto gemaakt van een persoon. Het gedeelte van het hoofd van deze persoon is verknipt in verschillende stukken en naderhand weer opnieuw geordend in de foto. Dit geeft het gevoel van een verwrongen werkelijkheid, net zoals bij een depressie.


Vormgeving bordspel

Met deze inspiraties in mijn achterhoofd, ben ik gaan experimenteren met de vormgeving van mijn speelbord. Met mijn eerste experiment heb ik geprobeerd om het gezicht te verknippen en daarna in een spiraalvormige positie weer opgeplakt. Al snel kwam ik tot de conclusie dat dit idee niet paste bij idee van mijn spel.

Vervolgens heb ik een gezicht uitgeknipt van een foto. Dit gezicht heb ik verknipt in kleine rechthoekjes. Vervolgens heb ik deze stukjes in een spiraalvorm terug opgeplakt. Dit beeld is een stuk interessanter dan het vorige beeld en begint al een stuk meer op een speelbord te lijken.

Vervolgens heb ik een foto uitgeknipt en deze op een zwart vel geplakt, om te kijken of een donkere achtergrond de sfeer ook donkerder maakte. Ik kwam tot de conclusie dat een witte achtergrond beter is voor mijn idee. In een depressie wordt vaak een leeg gevoel ervaren. Daarom wil ik mijn achtergrond wit laten, zodat het toch de leegte van een depressie uitbeeld.

Wel heb ik bij dit experiment hieronder, geprobeerd om de emotie weer te geven in de verwrongen realiteit van de schets.

Vervolgens ben ik digitaal begonnen met het maken van een beeld. Dit beeld vond ik het meest interessante beeld, doordat er emotie in zit. Het hoofd van de persoon zit verscholen achter de emotie en verwrongen werkelijkheid van deze persoon. Uiteindelijk wil ik met dit idee verder gaan als ontwerp voor mijn bord.


Ontwerp dobbelsteen

Ook heb ik deze week het ontwerp gemaakt van de dobbelsteen die ik wil gebruiken en het aantal ogen. Het uiteindelijke ontwerp is de linker rij geworden. Bij deze dobbelsteen is er 50% kans dat je een 1 gooit, zo zal je maar weinig stappen kunnen zetten en beperkt energie kunnen verdienen.


Info produceren bordspel en kaartjes

Na wat onderzoek naar bedrijven voor het produceren van mijn spel, kwam ik uit bij RPO Rebema en Postmasters voor het laten drukken van het spel en de kaarten. Het spel wil ik graag geprint hebben op een metalen ondergrond, waardoor ik magneten kan gebruiken op het speelbord. Bij Rebema kunnen ze mijn spel op een sticker printen en deze wordt dan verwerkt op een metalen plaat.

Voor de kaartjes heb ik gebeld met Postmasters. Hier ga ik komende week langs om een voorbeeld te laten zien van de kaartjes. Zo weet ik precies of de kaartjes gemaakt kunnen worden op de manier hoe ik het voor ogen zie.


Testen @ease

Deze week heb ik een afspraak gemaakt voor het testen van mijn spel bij @ease. Dit testen gebeurd op 28 mei in het gebouw van @ease. Hier komen verschillende vrijwilligers uit het team bij elkaar, om samen met mij het spel te testen. Vanuit deze test zal ik erachter komen of het spel werkt zoals ik wil, en of er nog iets aan veranderd moet worden.


Gesprek Roy

16 mei 2019

Nu ik een idee het hoe mijn speelbord eruit gaat zien, moet ik opzoek gaan naar bedrijven die dit bord kunnen printen op een materiaal dat magnetisch is. Ik ga navraag doen bij RPO Rebema voor het printen op een bepaald metaal. Verder moet ik kijken voor de kaartjes en hoe ik deze ga printen. Dit kan eventueel op een groot vel bij Eddy, als het papier dik genoeg is. Voor mijn poppetjes ga ik nog navraag doen bij Lars om deze eventueel met een 3d printer te maken. Ook de foto’s op het bord ga ik zelf maken, waardoor ik tijdens het ordenen van de stukken uit de foto’s, nog steeds verder aan het ontwerpen ben.